Ga naar de inhoud
ME grijpt in

Rellen na afloop wedstrijd FC Twente, noodbevel in binnenstad

Meteen gaat het weer mis: fans Twente en Hammarby op de vuist

00:49

Na afloop van de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League zijn supporters van beide clubs elkaar in de haren gevlogen. De Mobiele Eenheid (ME) heeft de groepen uit elkaar gehaald.

Op beelden is te zien hoe fans van de twee clubs op de hoofdtribune in de Grolsch Veste met elkaar op de vuist gaan. "Het gaat flink los in Enschede", schrijft een Twitteraar erbij.

Volgens de Twentse krant Tubantia zou ook een man van de tribune zijn gevallen. Hij zou daarbij gewond zijn geraakt en moest worden behandeld op het veld.

Ook buiten het stadion wisten de supporters elkaar te vinden. Algemeen directeur van FC Twente Paul van der Kraan noemde de rellen in het stadion 'vreselijk' en 'Twente-onwaardig'.

In de binnenstad van Enschede werd een muziekfestival om 23.30 uur stilgelegd wegens 'de zorgelijke situatie'. Er werd ook een noodbevel afgekondigd; de horeca sloot om middernacht.

De maatregelen werden genomen om 'geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van inwoners'.

10 arrestaties

Voor en na de wedstrijd zijn in totaal tien mensen aangehouden, volgens de politie vanwege onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging van een ambtenaar in functie.

FC Twente won de wedstrijd tegen de Zweedse club met 1-0. Volgende week is de returnwedstrijd in Stockholm.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.