Ga naar de inhoud
Onrust in de wijk

Heemstede koopt villa voor opvang jonge asielzoekers

Het pand aan de Heemsteedse Dreef. Beeld © Google Street View

De gemeenteraad van Heemstede heeft groen licht gegeven voor de aankoop van een pand om daarin alleenstaande jonge vluchtelingen op te vangen. Volgend jaar komen daar zestien alleenstaande jonge vluchtelingen in, en het jaar erop mogelijk nog eens vier.

Het voornemen om het pand aan de Heemsteedse Dreef te gebruiken voor de opvang van jonge asielzoekers, heeft onder omwonenden voor onrust gezorgd. De gemeente stelt vandaag dat alle zorgen 'heel serieus' worden genomen.

Taallessen

"Nog niet iedereen is daarvan overtuigd, maar we zullen hier alle aandacht aan geven en ons er 100 procent voor inzetten. De komende maanden gaan we alles voorbereiden wat nodig is, in overleg met de omwonenden en het COA."

Volgens de gemeente zijn lang niet alle omwonenden bezorgd. Veel van hen hebben juist aangeboden de jongeren te helpen, bijvoorbeeld met taallessen of als buddy.

Het COA gaat het pand voor de komende vijf jaar huren, met een optie op nog eens vijf jaar. Op Funda stond het vrijstaande woonhuis te koop voor 2,1 miljoen euro.

Onrust
Lees ook:
Onrust over asielzoekers in villawijk Heemstede: 'In de maag gesplitst'