Ga naar de inhoud
'Blijvende betekenis'

Monument voor Peter R. de Vries moet juli volgend jaar klaar zijn

‘Monument Peter R. de Vries blijvende betekenis voor Amsterdam’

07:07

Het monument voor Peter R. de Vries dat in het hart van Amsterdam komt te staan, wordt 'zoals het er nu naar uitziet' in juli 2024 onthuld. Dat heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gezegd in RTL Boulevard.

"Het moet een groot monument worden", aldus Halsema. "Dat je kan aanraken en waar je doorheen kan lopen. Ik denk dat het monument van blijvende betekenis voor de stad gaat zijn." Royce de Vries, de zoon van Peter, stelde dat het monument 'gaat uitbeelden waar mijn vader voor stond'.

Leidseplein

Eerder werd al bekendgemaakt dat kunstenaar Rini Hurkmans het monument gaat maken. Zij is gekozen uit vijf kunstenaars die een ontwerp mochten indienen. Het gedenkteken krijgt een plek op het Leidseplein, waar de oude studio van RTL Boulevard is gevestigd en in de buurt van de straat waar De Vries werd neergeschoten.

De misdaadjournalist werd vandaag twee jaar geleden neergeschoten en stierf meer dan een week later, op 15 juli, aan zijn verwondingen.

Het programma besteedde vanavond met onder meer burgemeester Halsema en Royce de Vries aandacht aan het overlijden. Bekijk de beelden hier:

‘Monument Peter R. de Vries blijvende betekenis voor Amsterdam’

07:07
Royce
Lees ook:
Royce de Vries staat in periode rond aanslag extra stil bij verlies vader Peter