Ga naar de inhoud
Zes mensen naar ziekenhuis

Bijna honderd mensen bevangen door hitte bij Ironman in Hoorn

In totaal zijn vijftig mensen onwel geworden bij de triatlon in Hoorn. Beeld © Inter Visual Studio

Bij de Ironman triatlon in Hoorn zijn bijna honderd mensen bevangen door de hitte en nagekeken door ambulancepersoneel. Ook zijn zes mensen onwel geworden en afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn de laatste deelnemers over de finish.

Bij de Ironman moeten de deelnemers lange afstanden zwemmen, fietsen en hardlopen. 

Volgens de veiligheidsregio zijn zowel deelnemers als mensen in het publiek onwel geworden.

Programma's aangepast

Verschillende sportevenementen hadden hun programma vandaag aangepast vanwege de verwachte hoge temperaturen. Zo had De Halve van De Haar in Utrecht uit voorzorg de halve marathon afgelast. De organisatie vond het niet verantwoord om in deze weersomstandigheden een dergelijke afstand te laten lopen, staat op de website.

Ook de afstanden bij de halve marathon in Roosendaal zijn door de organisatie aangepast. Zo werd de 10 kilometer ingekort tot 8 kilometer en deelnemers aan de 21 kilometer, liepen er 10. Beide afstanden begonnen ook een uur eerder. En de organisatie had gezorgd voor extra spons- en waterposten.

Bij de Amerongse Berg Ultra waren ook maatregelen genomen, zoals extra waterposten. De deelnemers van de loop over 52 kilometer werden daarnaast in de gaten gehouden via livetracking. "Zo weten we constant waar iedereen is", aldus de organisator.

Motorrijder
Lees ook:
Motorrijder overleden bij aanrijding met atleet bij Ironman Hamburg