Ga naar de inhoud
Groot verdriet

Doodgestoken Albert Heijn-medewerker is 36-jarige Antoneta

Aan de winkelpui is een foto van Antoneta opgehangen. Beeld © ANP

De 36-jarige vrouw die afgelopen dinsdag werd doodgestoken terwijl ze aan het werk was in de Albert Heijn in Den Haag, is Antoneta Gjokja. Het verdriet om haar dood is groot. Voor de winkel liggen veel bloemen. Bij onder meer het hoofdkantoor van de supermarktketen hangt de vlag halfstok.

Antoneta komt uit Roemenië en werkte op de broodafdeling van de Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag, de stad waar ze ook al jaren woonde. Dinsdagochtend vroeg, net na openingstijd, werd ze uit het niets doodgestoken door een bezoeker van de winkel.

Kort daarna werd verdachte Jamel L. in de buurt opgepakt. De man heeft een lang strafblad en kreeg onder meer eerder op Curaçao een tbs-maatregel opgelegd. Het motief voor de verschrikkelijke daad is nog altijd onduidelijk.

Gemeente
Lees ook:
Gemeente Den Haag: Jamel L. vroeg om zorg maar was agressief

Op de winkelpui, achter de bloemenzee, is een foto van Antoneta opgehangen. Een zelfverzekerde blonde vrouw kijkt lachend in de camera. De foto heeft een rouwlintje en linksonder staat haar naam.

Plek om te praten

De winkel ging gisteren voor het eerst sinds het drama weer open. Medewerkers mochten zelf kiezen of ze direct weer aan het werk gingen, zei een woordvoerder van Albert Heijn eerder tegen RTL Nieuws. "Dit is voor alle collega's een enorm heftige gebeurtenis."

Voor de medewerkers die daar behoefte aan hadden, was een opvangplek in de buurt van de winkel geregeld. Om met elkaar te praten en elkaar te steunen.

Op het hoofdkantoor van Albert Heijn hangt de vlag halfstok. Ook bij meerdere distributiecentra en winkels is dat gebeurd. Dat zal vier dagen zo zijn, ook op de dag van Antoneta's uitvaart.

Alle medewerkers van de supermarktketen kunnen online een intern condoleanceregister tekenen. Dat is volgens Omroep West al duizenden keren gebeurd. 'Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega van de bakkerijafdeling', is volgens de regionale omroep bij het register te lezen. Later krijgt de familie het condoleanceregister overhandigd.