Ga naar de inhoud
Code geel

Hagel en stevige onweersbuien op komst, vandaag nog rustig

Ook gisteren viel er her en der een klein buitje. Beeld © ANP

Na dagen van droogte en warmte is er vandaag minder zon en is er zelfs wat regen gevallen. Voor morgen heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege onweer en hagel. 

Vandaag is grotendeels bewolkt begonnen met vooral in het westen een paar druppels water. Vanmiddag en vanavond laat de zon zich wel weer zien en het wordt opnieuw zomers warm, meldt Buienradar.

Komende nacht is het broeierig warm en kunnen er in het hele land buien vallen, in het oosten mogelijk met onweer.

Morgenvroeg verlaten de laatste buien het noordoosten van het land en breekt vanuit het zuiden de zon door. Overdag loopt de temperatuur op naar zo'n 25 graden. In de middag bereiken stevige onweersbuien het zuiden van het land. Deze kunnen gepaard gaan met hagel, veel neerslag in korte tijd en flinke windstoten. 

Code geel

De buien trekken vooral ‘s avonds over het hele land. Voor het hele land geldt vanaf morgenmiddag code geel, omdat het verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van het weer. "Hou morgenmiddag en -avond echt even goed Buienradar in de gaten", zegt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar. De buien zijn lokaal, dus op sommige plaatsen gebeurt er niet zoveel. "In Noord-Holland, Friesland en op de Wadden denk ik dat het niet zo heftig zal zijn. De zwaarste buien trekken over Zeeland en Brabant richting Utrecht, Gelderland en Overijssel. Daar kan het wel tot wateroverlast en schade komen."

Het blijft wel warm, met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30 graden. Woensdag breekt de zon weer door en wordt het rond de 25 graden. Daarna lijken er op donderdag weer onweersbuien te gaan vallen, vooral in het zuidoosten. Het blijft rond de 25 graden. Komend weekend lijkt het droge en warme zomerweer weer terug te keren.

Bekijk ook: Dit betekenen de kleurcodes bij het weer

02:00
Code geel, oranje of rood, in deze video leggen we uit wat het betekent