Ga naar de inhoud
Ook opnames

Mannen verdacht van jarenlang seksueel misbruik tienermeisje

Beeld ter illustratie Beeld © ANP

De politie heeft maandag en dinsdag zes mannen uit Den Haag, Vlaardingen en Hardinxveld-Giessendam opgepakt, die een nu 22-jarige vrouw tussen haar 13e en 19e jaar seksueel zouden hebben misbruikt. Ook zouden zij opnames hebben gemaakt hiervan.

Ook is een man aangehouden die al veroordeeld is voor een ander delict en vastzat in de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel.

De vrouw deed vorig jaar aangifte tegen de mannen van 30, 41, 45, 53, 55 en 59 jaar. Er volgde een onderzoek van het team Mensenhandel van de dienst Regionale Recherche Rotterdam. Dat leidde eerder deze week tot de arrestaties in en bij de woningen van de verdachten.

Twaalf
Lees ook:
Twaalf jaar cel en tbs voor misbruik van zeven oppaskinderen

De mannen worden ook verdacht van seksuele uitbuiting, aldus de politie. Een deel van de mannen kende elkaar. Wat hun relatie met de vrouw is, is nog niet bekend.

In beslag genomen apparaten

In de woningen zijn doorzoekingen gedaan, waarbij ruim tachtig gegevensdragers zoals mobiele telefoons en laptops in beslag zijn genomen. Onderzoek op die apparaten heeft al resultaten opgeleverd, zegt de politie, maar zal nog enige tijd in beslag nemen.

Vijf van de zes mannen zijn na verhoor heengezonden, maar blijven verdachten. De zesde man moet vandaag voor de rechter-commissaris verschijnen die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.