Ga naar de inhoud
Nieuw advocatenteam

Michael Ruperti is Ridouan Taghi's nieuwe advocaat

Advocaat Michael Ruperti. Beeld © ANP

Ridouan Taghi heeft een nieuwe advocaat. Michael Ruperti neemt het stokje over van Inez Weski, die vanwege haar arrestatie de verdediging van Taghi neerlegde. Taghi voerde in de tussentijd zijn eigen verdediging.

Dat meldt Het Parool na een gesprek met de advocaat. Ruperti zou nu bezig zijn met het samenstellen van een nieuw advocatenteam, op verzoek van Taghi. "Iedereen heeft recht op een advocaat. Het feit dat hij in zo'n grote strafzaak door toedoen van het Openbaar Ministerie nu zonder zit, is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan", zegt Ruperti tegen Het Parool.

Aanhouding

Taghi's voormalige advocaat Inez Weski werd op 21 april aangehouden. Zij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en het schenden van geheimen. Op 1 juni werd haar voorlopige hechtenis opgeheven, omdat er geen grond was om haar langer vast te houden.

Advocaat
Lees ook:
Advocaat Weski weer vrij, geen gronden om haar langer vast te houden

Weski zou informatie van haar ex-cliënt Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Ondanks haar vrijlating wordt Weski nog wel als verdachte gezien.

Zoektocht nieuwe advocaat

De zoon van Inez Weski, Guy Weski, gaf eerder aan dat het moeilijk was een nieuwe advocaat voor Taghi te vinden. Dat had te maken met de beperkingen van Taghi. Zo mag hij maar met een beperkt aantal mensen bellen, die ook gescreend moeten worden, zo schrijft Het Parool.

Michael Ruperti verdedigde in het verleden de inmiddels overleden drugshandelaar Charles Zwolsman en meer recent Willem Engel in een opruiingszaak.

Marengoproces

Taghi is de hoofdverdachte in het complexe Marengoproces, naast nog zestien andere vermeende leden van een criminele organisatie, vaak aangeduid als de Mocro-maffia. Het is een van de grootste strafzaken ooit in Nederland. Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist.

Bekijk ook: Veel verdachten, zware beveiliging en liquidaties: dit is het Marengoproces

02:46
Zeventien personen worden verdacht van zes moorden en vier pogingen daartoe. Veiligheid van de officieren en advocaten gaat in het Marengo-proces voor openbaarheid en dat is volgens deskundigen een slechte zaak.