Ga naar de inhoud
100 bankrekeningen

'Duo diende zeker 90 valse schadeclaims in bij verzekering'

Archieffoto Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Twee mannen hebben volgens de politie minstens negentig valse schadeclaims ingediend. Dat deden ze via kortlopende reisverzekeringen die ze onder valse namen hadden afgesloten.

Volgens de politie hadden de mannen van 25 en 26 jaar oud meer dan honderd bankrekeningen die ze voor de fraude gebruikten. Ze sluisden het buitgemaakte geld weg via crypto- en beleggingsrekeningen.

Huiszoeking

Bij een huiszoeking in een bedrijfspand zijn vorige week een groot aantal telefoons, computers, bankpassen, een administratie van valse identiteiten en een gasdrukpistool in beslag genomen. Er werd beslag gelegd op luxegoederen om te zorgen dat slachtoffers schadeloos kunnen worden gesteld.

De mannen zijn in afwachting van het verdere onderzoek vrijgelaten. Ze worden verdacht van witwassen, oplichting, valsheid in geschrifte en het maken van valse documenten. Hoeveel geld ze hebben buitgemaakt, is nog onduidelijk.

Banken
Lees ook:
Banken kunnen antiwitwas-teugels straks iets laten vieren

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.