Ga naar de inhoud
19-jarige man

Laatste verdachte van mishandeling station Bijlmer opgepakt

Archieffoto Beeld © ANP / Robin Utrecht

De politie heeft de laatste verdachte van de mishandeling op station Bijlmer-Arena opgepakt. Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam. Er zijn nu twaalf verdachten opgepakt.

Bij de mishandeling op 5 mei werd een nog altijd onbekende man onder meer geslagen, tegen het hoofd getrapt en op het spoor geduwd door een grote groep mensen. Op basis van camerabeelden oordeelde de politie dat twaalf van hen zich schuldig hadden gemaakt aan poging tot doodslag.

Beelden

De politie dreigde herkenbare beelden van de verdachten openbaar te maken als die zichzelf niet zouden melden. Daarop meldden tien verdachten zichzelf. Twee anderen, onder wie de vandaag aangehouden man, werden volgens de politie 'op andere manieren geïdentificeerd' en aangehouden.

Slachtoffer
Lees ook:
Slachtoffer mishandeling station Bijlmer zou minderjarige ongevraagd op mond hebben gezoend

Naast de 19-jarige man uit Zaandam zit nog één verdachte vast: een 15-jarige jongen. Van drie verdachten heeft de politie vastgesteld dat ze geen actief aandeel hadden in de poging tot doodslag. De andere negen – op de 19-jarige na allemaal jongens van tussen de 12 en 16 jaar oud – zijn nog altijd verdachte.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.