Ga naar de inhoud
Nog veel vragen

Extra onderzoek naar vingerafdrukken in woning moordverdachte 9-jarige Gino

Het huis van Donny M. in Geleen. Beeld © ANP

De politie doet deze week nader onderzoek in de woning van Donny M., de 23-jarige man uit Geleen die wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van de 9-jarige Gino. Het gaat om een uitgebreid onderzoek naar vingerafdrukken.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het extra onderzoek niet komt door nieuwe ontwikkelingen in de zaak.  

"Dit onderzoek kan ervoor zorgen dat andere sporen worden vernietigd. Dát dit onderzoek zou worden verricht is lang geleden al besloten. Ook dat het pas wordt verricht als al het andere onderzoek in de woning is voltooid."

Kapotte ruiten

De woning is afgezet met politielinten. De ramen zijn beplakt met kranten en meerdere ruiten zijn kapot.

Deskundigen:
Lees ook:
Deskundigen: kans op herhaling misbruik hoog bij verdachte zaak-Gino

M. heeft eerder bekend dat hij het jongetje op 1 juni 2022 ontvoerde uit Kerkrade, waar Gino op straat speelde. Hij nam het kind mee naar zijn woning in Geleen, waar hij hem drugs toediende en misbruikte. Gino is daarna gewurgd en vermoord.

Tijdens eerdere zittingen bleek dat nog veel vragen openstaan als wordt gekeken naar de forensische sporen, of juist het ontbreken daarvan. Zo zijn er onbekende vingerafdrukken aangetroffen die niet van Gino, M. of de ex-vriendin van M. zijn.

Moeder
Lees ook:
Moeder van vermoorde Gino (9) dood gevonden, geen misdrijf

Dit betekent volgens de officier van justitie niet dat wordt gedacht dat er een tweede persoon betrokken was bij het dumpen van het jongetje. "Maar dit is geen zaak voor open eindjes."

Ook zegt M. dat hij de jongen heeft vermoord met een kussen, maar is er geen DNA van het jongetje gevonden op het kussen of het kussensloop dat M. aanwees. 

Bekijk ook: Verjaardagsoptocht met pick-ups voor vermoorde Gino (9)

00:50
Eerder dit jaar werd op Gino's verjaardag een speciale stoet georganiseerd met zijn favoriete auto: Dodge Ram.