Ga naar de inhoud
Door noodoplossing

Treinverkeer weer mogelijk rond Amsterdam na lange storing

Beeld © Kim van Dam / ANP

De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen door een noodoplossing, meldt een woordvoerder van de NS. Sinds 9.00 uur rijden de treinen weer volgens planning in die regio. De NS meldt dat er nog wel incidenteel treinen kunnen uitvallen of korter zijn dan gebruikelijk.

Ook kan het voorkomen dat treinen nog niet zijn schoongemaakt, staat in een update.

Vanaf 10.30 uur reden bijna alle treinen van en naar station Amsterdam Centraal weer. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

Noodoplossing

Volgens ProRail wordt er gewerkt met een noodoplossing vanuit een uitwijklocatie in Utrecht. "We hebben in Amsterdam de stekker eruit getrokken. Onze medewerkers zijn vanuit daar overgebracht naar Utrecht. Het is spannend of dit lukt, want we hebben het nog nooit live gedaan. Wat tot de storing heeft geleid weten we nog niet."

Honderden
Lees ook:
Honderden bezoekers concert Harry Styles gestrand in Amsterdam

Gisteren aan het eind van de middag ontstonden de eerste problemen met het treinverkeer in de hoofdstad. Die leken rond 20.00 uur even te zijn verholpen, maar al snel lag het treinverkeer opnieuw stil. 

Vanochtend nog lieten de NS en ProRail weten dat ook deze ochtend er nog geen treinen zouden rijden, mede omdat de oorzaak van de storing nog niet bekend was. 

Ziggo Dome

Door de storing sliepen er vannacht ruim honderd mensen in een nachtopvang bij de Jaarbeurs vlak bij Utrecht Centraal. Ook in de Ziggo Dome in Amsterdam werden mensen opgevangen. 

ProRail gaat onderzoeken hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.