Ga naar de inhoud
Treinstoring NS

Honderden bezoekers concert Harry Styles gestrand in Amsterdam

Bezoekers van Harry Styles worden opgevangen in de Ziggo Dome. Beeld © ANP

Zo'n 500 bezoekers van het concert van Harry Styles wachtten vannacht in de Ziggo Dome totdat zij weer naar huis kunnen. De concertgangers konden tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam gisterenavond stillegde en die afgelopen nacht heeft voortgeduurd.

Bij de ingang van de Ziggo Dome werd rond middernacht water uitgedeeld. Ook kunnen mensen daar op stoelen plaatsnemen en hun telefoons opladen. Al is er niet voor iedereen plek, sommige mensen zitten op de grond.

Wachten op straat

Ook in de buurt van de Johan Cruijff ArenA, waar Harry Styles gisterenavond optrad, zaten of stonden rond 01.00 uur nog veel groepjes mensen op straat te wachten op vervoer naar huis. Daar gaat het naar schatting eveneens om een paar honderd personen.

Naast het concert van Harry Styles vond ook het uitverkochte concert van de rockband Ghost plaats in de AFAS, waarvan reizigers gestrand zullen zijn. 

Bezoekers uit Friesland en België

"We moeten nog super lang wachten en we moeten heel ver reizen", zeggen de 18-jarige Resa en Lieske, die terug moeten naar Leeuwarden. Zij moeten eerst wachten tot ze worden opgehaald en dan nog naar huis. Ondanks alle problemen hebben de twee het wel heel leuk gehad, laten ze weten.

Voor een aantal anderen is de avond toch een beetje verpest. "We hier zitten tot zeker 02.30 uur", zeggen twee meisjes die helemaal uit België komen. Bovendien hadden ze op de heenweg ook vertraging. Al waren ze wel net op tijd voor de show. Voor de 18-jarige Isa en 16-jarige Tess komt er nog bij dat ze maandag gewoon naar school moeten.

"Wij moeten naar Breukelen toe en er rijden gewoon geen treinen", zegt een 42 jarige-vrouw. "Maar ik ga morgen niet naar school", reageert haar 17-jarige dochter. Haar moeder is journalist bij een lokale krant. "Ik hoop dat morgenvroeg de treinen rijden en ik op tijd in Breukelen kan zijn."

Ook
Lees ook;
Ook vanochtend nog geen treinen van en naar Amsterdam

Een paar andere wachtende fans vertellen dat zij al eerder waren weggegaan van het concert zodat ze de trein zouden halen. "En toen zagen we dat die waren uitgevallen. Dus we hebben het einde van Harry Styles gewoon gemist en daar balen we van."

Ritjes aangeboden

Op Twitter boden meerdere mensen die wel met de auto naar het concert zijn gekomen ritjes aan, maar uit het aantal overgebleven mensen blijkt wel dat dat niet voor iedereen een oplossing heeft kunnen bieden.