Ga naar de inhoud
Politie onderzoekt

Meerdere gewonden na vermoedelijke straatrace Helmond

Beeld © SQ Vision

In Helmond zijn gisteravond zes mensen gewond geraakt na een vermoedelijke straatrace tussen twee auto's. Op de Europaweg botste één van die auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

Het ongeluk gebeurde rond 21.25 uur. Ter plaatse troffen agenten een flinke ravage aan, vertelt een woordvoerder van de politie. "Op straat lagen meerdere gewonden."

In de auto zaten, voor zover nu bekend, vier mannen en jongens van tussen de 16 en 33 jaar uit Helmond. Volgens een politiewoordvoerder raakten zij flink gewond. Hoe het nu met hen is, weet de woordvoerder niet. De auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd.

Naar het ziekenhuis

De verwondingen van de twee inzittenden van het taxibusje, een 56-jarige man uit Helmond en een 24-jarige man uit Tilburg, leken mee te vallen. Zij zijn voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

275
Lees ook:
275 doden en ruim 800 gewonden: hoe de treinramp in India kon gebeuren

De andere auto die bij de vermoedelijke straatrace betrokken was, is er na de botsing vandoor gegaan. Volgens de politie lijkt het erop dat de straatrace al een stuk voor de plek van de aanrijding was begonnen.

Nog niemand aangehouden

Vooralsnog is niemand aangehouden. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en is daarvoor ook op zoek naar getuigen en beelden van de straatrace. "Het lijkt erop dat er wel echt een straatrace heeft plaatsgevonden", aldus de politiewoordvoerder. "Maar de exacte toedracht van dit ongeval moeten we nog vaststellen."