Ga naar de inhoud
Dikke zwarte rook

Aanzienlijke schade door brand in appartementencomplex Amsterdam

Zwarte rookwolken: appartementencomplex Amsterdam in brand

00:40

In een appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost woedde zaterdagavond een flinke uitslaande brand. Een enorme zwarte rookwolk was vanuit een groot deel van Amsterdam te zien. Het knooppunt van de A2 en A10, dat daar vlak naast ligt, werd afgesloten. Een paar bewoners ademden rook in.

Op beelden was te zien dat de vlammen aan de bovenkant uit het dak sloegen en het vuur zich snel verspreidde. De brand brak rond 20.00 uur uit, rond 21.30 uur nam de rookontwikkeling wat af. Toen had een groot deel van Amsterdam de zwarte rookwolk al voorbij zien komen, op sociale media deelden veel gebruikers beelden.

Zo'n 70 bewoners moesten hun huis verlaten en werden in een nabijgelegen hotel opgevangen. Met meerdere autoladders en een hoogwerker bestreed de brandweer de brand, die in meerdere woningen woedde. 

Rook ingeademd

Er ontstond aanzienlijke schade aan meerdere woningen. Drie bewoners ademden rook in. Ze werden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. 

Het gebouw deed eerder dienst als kantoorpand maar werd na een grondige renovatie verbouwd tot appartementencomplex. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.