Ga naar de inhoud
'Beschuldigingen ongegrond'

20.000 euro beloning voor tips over explosies wisselkantoren Suri-Change

Donderdagochtend was het opnieuw raak bij een kantoor in de Bijlmer. Beeld © ANP

Geldwisselkantoor Suri-Change looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de 'mogelijke daders van de explosies' die de laatste tijd bij meerdere filialen plaatsvonden. In een persbericht stelt het bedrijf dat 'beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn' en belooft 'volledige medewerking aan de betrokken instanties'.

Suri-Change kwam in het nieuws omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Ondanks
Lees ook:
Ondanks sluiting opnieuw explosie bij geldwisselkantoor Suri-Change Amsterdam

Na een reeks explosies bij filialen besloot de gemeente Amsterdam maandag alle panden van de Surinaamse geldwisselketen in de stad te sluiten. Ook in Den Haag en Rotterdam werd besloten tot sluiting van panden.

Ondanks die sluiting was het afgelopen donderdagochtend opnieuw raakt in de Amsterdamse Bijlmer. Er is schade ontstaan aan het pand, maar er zijn volgens een woordvoerder van de politie geen gewonden gevallen. Bij het geldwisselkantoor aan de Bijlmerdreef zijn al meerdere keren ontploffingen geweest, net als bij andere locaties van Suri-Change in de hoofdstad.

'Geen verband'

Het bedrijf zegt nu geen idee te hebben wie er verantwoordelijk is voor de 'vuurwerkexplosies' en zegt dat er geen verband is met de 'veronderstellingen over onderwereldconflicten, drugshandel of witwassen'.

Volgens Suri-Change hebben betaalinstellingen onterecht 'een imago van schimmigheid, omdat er goede wet- en regelgeving is omtrent de dienstverlening.' Ze houden zich aan de wet en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank, zegt Suri-Change.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.