Ga naar de inhoud
Geen gewonden

Ondanks sluiting opnieuw explosie bij geldwisselkantoor Suri-Change Amsterdam

Politie ter plaatse op de Bijlmerdreef vannacht. Beeld © Editorial / Inter Visual Studio

Bij een kantoor van Suri-Change in Amsterdam is vannacht opnieuw een explosief ontploft. Er is schade ontstaan aan het pand, maar er zijn volgens een woordvoerder van de politie geen gewonden gevallen.

Het explosief is volgens de politie waarschijnlijk rond 03.30 uur afgegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden.

Bij het geldwisselkantoor aan de Bijlmerdreef zijn al meerdere keren ontploffingen geweest, net als bij andere locaties van Suri-Change in de hoofdstad. Reden voor burgemeester Femke Halsema om afgelopen maandag alle kantoren van de Surinaamse keten voor zes maanden te sluiten.

Grote
Lees ook:
Grote steden sluiten filialen geldkantoor Suri-Change na explosies

Bij het Haagse filiaal in De Heemstraat ontplofte in de nacht van zondag op maandag iets waardoor de voordeur schade heeft opgelopen.

In Rotterdam was het pand van Suri-Change aan de West-Kruiskade zondagochtend vroeg het doelwit. Daar raakte door een ontploffing de deur ontwricht. 

Strafrechtelijk onderzoek

De burgemeesters van beide steden besloten eerder deze week om ook deze panden te sluiten. Ze vrezen dat de openbare orde in het geding is, er gevaar voor herhaling bestaat en wijzen erop dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt tegen het bedrijf.

Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws toen het hoofdkantoor in Rotterdam eind maart werd binnengevallen. Vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel.