Ga naar de inhoud
Galatasaray

Groot feest in Rotterdam en Den Haag om kampioenschap Turkse voetbalclub

In Den Haag werd de Turkse landstitel van Galatasaray groots gevierd. Beeld © Regio 15

Het was vanavond groot feest in Den Haag en Rotterdam. Fans van de Turkse voetbalclub Galatasaray zijn de straat opgegaan na een zege (1-4) van die ploeg in de Turkse stad Ankara. Voor de Turkse club is het de 23e landstitel en de eerste sinds 2019.

Het elftal van trainer Okan Buruk won met 4-1 bij Ankaragücü en is twee speelronden voor het einde niet meer te achterhalen. Dat ontging Nederlandse fans niet. In onder meer de Hobbemastraat in Den Haag zijn uitzinnige fans de straat op gegaan.

Gemoedelijk

Volgens Omroep West stond de Mobiele Eenheid (ME) paraat voor het geval er ongeregeldheden uitbraken. Daar leek het 's avonds niet op. Wel was de omgeving rond de feestende menigtes uit voorzorg afgezet.

Galatasaray won gisteravond met 1-4 van Ankaragücü. De Argentijn Mauro Icardi maakte twee doelpunten voor Galatasaray, waar ook Dries Mertens een basisplaats had. Voor de 36-jarige Belg, die in Nederland bij AGOVV, FC Utrecht en PSV voetbalde, is het pas zijn eerste landstitel.

Mertens is bezig aan zijn eerste seizoen bij Galatasaray en speelde hiervoor bijna tien jaar lang voor Napoli. Bij Galatasaray was hij in 29 competitieduels goed voor zes doelpunten en drie assists.