Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

DWDD-visagist sprak Matthijs van Nieuwkerk: 'Dit ruimt op en geeft erkenning'

Visagist Jelleke van Rijsoort, een van de medewerkers van De Wereld Draait Door die in de Volkskrant vertelde over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, heeft met de presentator gesproken. "Het ruimt op en geeft erkenning", vertelt ze aan RTL Boulevard over dat gesprek.

Van Rijsoort vertelde na het verschijnen van het artikel in november al dat ze Van Nieuwkerk graag wilde spreken. "Ik wil heel graag weten hoe hij hierop terugkijkt", zei ze toen tegen RTL Boulevard. 

De vrouw heeft jaren als visagist voor Van Nieuwkerk gewerkt. In het Volkskrant-verhaal dat veel stof deed opwaaien vertelde ze onder meer dat ze op haar tenen liep 'door de angstcultuur achter de schermen'. Naar eigen zeggen werd ze in 2011 aan de kant gezet omdat ze medeverantwoordelijk werd gehouden voor een publicatie in weekblad Privé over de sfeer bij DWDD, maar daar had ze niets mee te maken.

Matthijs
Lees meer:
Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVARA en legt werk neer

In het Volkskrant-artikel deden tientallen oud-medewerkers hun verhaal aan de krant. Het zou gaan om jarenlang kleineren en terroriseren. Van Nieuwkerk legde zijn werkzaamheden na de publicatie van het artikel neer.

Niet alleen DWDD

De situatie achter de schermen van het programma wordt nog onderzocht door Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen onder leiding van oud-PvdA-minister Martin van Rijn. Die commissie werd na het Volkskrantartikel in het leven geroepen.

Aanvankelijk zou alleen onderzoek worden gedaan naar DWDD, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

Van
Lees meer:
Van Nieuwkerk en NPO-directeur werken mee aan onderzoek werkcultuur
Bron: RTL Nieuws / ANP