Ga naar de inhoud
Decorstuk vat vlam

Brand in de Efteling: 'Ze vroeg nog, hoort dat wel?'

Een deel van het decorstuk vatte vlam. Beeld © Twitter: MarjoesTTV

In attractiepark de Efteling is rond het middaguur brand uitgebroken. De brand ontstond in het decor van Raveleijn, het bekende openluchttheater.

"Inmiddels sta ik alweer rustig in de rij bij een andere attractie hoor", vertelt Marius (19), die aanwezig was bij de show. "Maar toen de brand ontstond, schrok iedereen natuurlijk wel en waren we verbaasd. Want dit hoorde niet."

Door een nog onbekende oorzaak vloog een decorstuk van Raveleijn in brand, tegenover de tribune waar het publiek was.

'Vlammen hoorden er duidelijk niet bij'

"Hoeveel mensen er tijdens de brand aanwezig waren, is lastig te zeggen", vertelt een woordvoerder van de Efteling tegen RTL Nieuws. "Maar iedereen heeft de show veilig kunnen verlaten. Dat is rustig verlopen."

Marius zat van de show te genieten, waarna zijn zus opeens zei dat ze vlammen zag ontstaan. "Eerst vroeg ze nog: hoort dat wel?" beschrijft hij de gebeurtenis. "Maar we zijn abonnementhouders en komen er wel vaker en wisten daarom dat dit niet hoorde. Het was ook wel duidelijk dat de vlammen er niet bij hoorden."

Zo
Lees ook:
Zo gaat het nieuwe themagebied in de Efteling eruitzien

"Er kwam allemaal zwarte rook uit het dak omhoog. Het viel ons al op dat het ervoor leek alsof ze het dak aan het koelen waren ofzo, maar niet veel later stond hij dus in de fik. Het ging heel snel. Iedereen moest snel weg, waardoor we verder niks hebben gezien. De beveiliging en medewerkers kwamen meteen aangesneld."

Volgens Marius waren ongeveer drie tribunes tijdens de show gevuld met publiek. Via een bandje werd er omgeroepen dat iedereen de show moest verlaten. "Iedereen ging snel weg en alle aanwijzingen werden gewoon opgevolgd. Natuurlijk wilden vooral ouders met kinderen snel naar buiten en liep iedereen door elkaar. Maar alles ging wel veilig. Er was zeker geen paniek."

Efteling blijft open

Wat de gevolgen zijn voor attractie Raveleijn is nog niet bekend. Deze blijft waarschijnlijk de rest van de dag dicht voor onderzoek.

Het attractiepark zelf blijft gewoon open. Raveleijn ligt aan de zijkant van het park.

Zo
Lees ook:
Zo gaat het nieuwe themagebied in de Efteling eruitzien