Ga naar de inhoud
Duits- of Engelstalig

Ontvoerde man Spanbroek liep op sokken, politie toont nieuwe foto

Een politieauto. Foto ter illustratie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / ProNews

De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek. Er is een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek blijkt dat de man Engels of Duits spreekt.

Op de nieuwe foto die de politie heeft vrijgegeven, is te zien dat de man in een lijnbus staat. Het beeld komt van een camera in de bus. Een politiewoordvoerder zei eerder vandaag dat er meerdere tips zijn binnengekomen, maar dat nog altijd onduidelijk is wie de man is of waar hij verblijft.

Volgens een update van de politie stond de man een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

Twee aanhoudingen

De man werd vrijdagmiddag rond 14.20 uur onder dwang in een auto geduwd aan de Herenweg. Sindsdien zijn zowel hij als de auto spoorloos. Wel werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in Heerhugowaard twee mannen aangehouden. Zij zitten volgens de woordvoerster nog altijd vast en hun rol bij het incident wordt verder onderzocht. De twee zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen praten.

Twee
Lees ook:
Twee mannen aangehouden voor mogelijke ontvoering man in Spanbroek

Van het incident zijn bewakingsbeelden en de politie heeft nu twee foto's van de man gedeeld in de hoop dat mensen iets over de zaak of de man kunnen vertellen. De politie zegt zich zorgen te maken over de gezondheid van de man.