Ga naar de inhoud
Hulp te laat

Man verdronken in Roermond die probeerde mobieltje uit het water te halen

De brandweer zocht met boten en duikers naar de man. Beeld © Track '88

Een 41-jarige man is verdronken in een plas bij de Maas in Roermond. Hij dook in het water om een mobieltje te redden, maar kwam lange tijd niet meer boven. Na ruim drie kwartier werd hij uit het water gehaald.

De brandweer werd na het wegblijven van de man gealarmeerd door personen die op dezelfde boot als het slachtoffer voeren. De brandweer vond de man ongeveer honderd meter van de kant en haalde hem uit het water. Er werd geprobeerd het 41-jarige slachtoffer te reanimeren, maar dat was tevergeefs, zegt de brandweer.

Boottocht

De man zat met enkele anderen op een boot op de recreatieplas in Roermond toen de telefoon van een van de opvarenden in het water viel. Hij dook daarna in het water in een poging de telefoon te redden, maar kwam niet meer boven.

De brandweer zette boten en duikers in om de man te vinden. Na ruim drie kwartier werd hij uit het water gehaald en op een brandweerboot gelegd, waar een poging tot reanimatie werd gedaan. De reanimatie werd daarna aan wal voortgezet.

Een traumahelikopter kwam ook ter plaatse, maar die hulp was al te laat. De man overleed ter plaatse.

Volgens de brandweer gaat het om een noodlottig ongeval. "Mogelijk heeft de man in het water kramp gekregen", zegt een woordvoerder.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.