Ga naar de inhoud
Identiteit nog onbekend

Twee mannen aangehouden voor mogelijke ontvoering man in Spanbroek

Een politieauto. Foto ter illustratie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / ProNews

De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de mogelijke ontvoering gisteren in Spanbroek. Ze zitten in beperkingen. Wat hun rol is bij het incident, wordt onderzocht.

De aanhouding was afgelopen nacht in Heerhugowaard, maar is vanmiddag pas bekendgemaakt. 

De politie kan nog steeds niet zeggen over het daadwerkelijk gaat om een ontvoering. Vannacht deelde de politie een foto van de man. Hierop is te zien dat hij door een andere man van achter wordt vastgepakt.

Wat de identiteit is van de mogelijk ontvoerde man is nog niet bekend. De aanhouding van het tweetal heeft voorlopig nog niet tot meer informatie daarover geleid. 

Bewoners van het dorp zeggen tegen de Telegraaf zeker te weten dat het slachtoffer niet uit het dorp komt. "Er werd geschreeuwd in wat leek op een Oost-Europese taal. Ze klonken als commando's", zegt een bewoner. "Iedereen denkt aan een drugsontvoering, maar dat is natuurlijk speculeren", zegt een man. „Zijn foto gaat hier rond in whatsappgroepen, maar niemand weet wie het is."

De man is gisteren rond 14.20 uur onder dwang meegenomen in een auto vanaf de Herenweg in Spanbroek, in Noord-Holland. De politie is op zoek naar informatie over het incident, dat is vastgelegd op bewakingsbeelden. Getuigen van het voorval worden opgeroepen zich te melden.

Ernstige
Lees ook:
Ernstige zorgen over veiligheid: politie deelt foto van mogelijk ontvoerde man