Ga naar de inhoud
Door het hek

Boze man rijdt met gestolen bestelwagen politiebureau Rotterdam binnen

De witte bestelbus bleek gestolen. Beeld © Media TV

Een man is vanavond met een gestolen bestelwagen een politiebureau in Rotterdam binnengereden. Niemand in het bureau aan het Zuidplein raakte gewond. De man zelf wel.

De politie vermoedt dat de man met opzet het politiebureau is binnengereden. Eerder op de avond werd hij aangehouden voor een 'licht feit', zegt de politie. Waar het specifiek over ging, is volgens een woordvoerder niet relevant. Maar bij dat type vergrijp gaat het bijvoorbeeld om een overlastmelding, vernieling of belediging. In de avond mocht hij weer vertrekken.

Bus gestolen

Kort daarna reed hij met een bestelbus door het hek van het politiebureau en ramde het pand. De bestelbus bleek eerder te zijn gestolen.

Politie
Lees ook:
Politie Rotterdam gaat preventief fouilleren in wijken met veel explosies

De verdachte kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.

De aanwezige agenten in het Rotterdamse bureau zeggen erg geschrokken te zijn van het incident. "Dit doet echt wat met de collega's in het pand", zegt de woordvoerder. "Het had ook anders kunnen aflopen, want het is een bureau. Er lopen altijd wel collega's rond."

Flink beschadigd

De ingang is door het incident flink beschadigd. In het politiebureau wordt nu nog wel gewerkt, maar het is niet meer open voor publiek. Mensen die aangifte willen doen, kunnen dat digitaal of bij een ander politiebureau doen.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.