Ga naar de inhoud
Vervangend vervoer

Veerdienst Maassluis plots gestopt, roeivereniging springt bij

De veerpont op de foto is van hetzelfde bedrijf. Beeld © ANP

Fietsers en voetgangers kunnen niet meer met de veerpont oversteken tussen Maassluis en Rozenburg. Vervoerder Blue Amigo heeft een faillissement aangevraagd. De pont voor auto's was al een aantal maanden gestopt met varen.

Niet alleen worden nu bussen ingezet om gestrande reizigers bij de veerstoepen van Maassluis en Rozenburg op te halen. Ook de professionele roeiers van de KRVE springen bij. De voet- en fietsveer van de roeiers moet ervoor zorgen dat mensen toch nog aan de overkant kunnen komen.

De provincie Zuid-Holland overlegde de afgelopen maanden al meerdere keren met Blue Amigo, nadat sinds oktober auto's de oversteek niet meer konden maken. Volgens de provincie leek het in eerste instantie te gaan om een technisch probleem met de veerponten. Later werd duidelijk de vervoerder überhaupt niet over het geld beschikte om de pontjes op een betrouwbare manier te laten varen.

Leefbaar Rotterdam wil een gemeenteraadsdebat over het veer. Volgens de partij is er snel een oplossing nodig, omdat de slechte bereikbaarheid voor grote problemen zorgt.

In de buurt van Maasluis en Rozenburg wordt op dit moment ook al gebouwd. Een tunnel moet ervoor zorgen dat de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg wordt verbonden. Verwacht wordt dat de verbinding in 2024 open gaat.

Wandelaarspont
Lees ook:
Wandelaarspont slaat om: meerdere mensen te water, één reanimatie