Ga naar de inhoud
Morgen niet naar school

Meisje (4) na schoolreisje vergeten in bus in Eindhoven, moeder boos

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

Een 4-jarig meisje is vandaag na een schoolreisje vergeten in de bus. Het Eindhovense kind, Izabella, was in slaap gevallen. Kort nadat de chauffeur de overige kinderen had uitgeladen en weer op weg terug was, werd de vermissing ontdekt.

"Een tasje in de bus vergeten kan nog wel", zegt moeder Antje Pfaff tegen Omroep Brabant, "maar een kind?"

Het schoolreisje van basisschool 't Palet in Eindhoven ging naar recreatiepark Duinoord in Helvoirt. Nadat de kinderen na afloop terug waren gebracht naar de school, werd ontdekt dat Izabella er niet meer bij was.

Morgen niet naar school

De moeder werd op haar werk gebeld over de vermissing, waarna ze zelf in de auto sprong en koers zette naar Helvoirt. De bus was daar op dat moment ook naartoe onderweg. Het kind zelf heeft weinig van de consternatie gemerkt: zij werd in Helvoirt wakker gemaakt, waarna ze op haar moeder wachtte.

Moeder Antje is nog steeds boos, zegt ze. Niet alleen op de chauffeur, maar ook op de school. "Morgen gaat mijn dochter ook niet naar school. Ik ben zo kwaad."

Over het hoofd gezien

Directeur Ruben Adriaans van 't Palet zegt tegen Omroep Brabant: "De bus wordt altijd gecheckt, maar het kind lag te slapen en is gewoon over het hoofd gezien." Alle ouders van leerlingen zijn ingelicht over het voorval. De directeur van de school heeft moeder Antje gebeld om excuses aan te bieden.

Ouders
Lees ook:
Ouders weigeren vrijwillige bijdrage, schoolreisjes geannuleerd