Ga naar de inhoud
14-jarige Amsterdammer

Dader bedreiging Amsterdamse middelbare school opgepakt

Archieffoto Beeld © ANP

Middelbare school Spinoza20first in Amsterdam is vandaag gesloten geweest vanwege een bedreiging. De school bevestigt na berichtgeving van Het Parool dat er dinsdagavond een bericht op sociale media verscheen waarin werd gedreigd met een schietpartij. Inmiddels is bekend dat een 14-jarige dader is opgepakt.

De politie heeft een 14-jarige Amsterdammer aangehouden voor het dreigen met een schietpartij op het Spinoza20first. De rector van de school laat weten aan AT5 dat de school vandaag weer open gaat. 

Leerlingen kregen vandaag wel 'zoveel mogelijk' digitaal les. De eindexamens werden uit voorzorg verplaatst naar een andere locatie, maar na navraag bij de leerlingen vinden deze vandaag weer gewoon plaats op hun eigen school. 

Onderzoek nog in volle gang

Dinsdagavond ging een bericht rond op Snapchat waarin werd gedreigd met een schietpartij. "Morgen schietpartij op spinoza?? Kijk uit voor mensen op spinoza20first!! Tussen 13:00 en 14:00", zo viel er te lezen. Het is nog niet duidelijk wie het bericht heeft verspreid. "Wat hoopvol is, is dat de politie reden genoeg ziet om het onderzoek voort te zetten", aldus de rector..

De minderjarige zit vast en het onderzoek is nog in volle gang, aldus de politie. Daarom wordt er verder geen inhoudelijke informatie gegeven over de zaak.

Reeks
Lees ook:
Reeks bedreigingen tegen scholen: 'Angst blijft lang hangen'