Ga naar de inhoud
Honderdduizenden abonnees

Illegale dienst voor internet-tv ontmanteld, vier mensen gearresteerd

Archieffoto Beeld © Getty

Vier mensen zijn opgepakt bij de ontmanteling van een illegale dienst voor internet-tv. De dienst had volgens de FIOD en Europol honderdduizenden abonnees.

Klanten van de dienst betaalden ongeveer 10 euro per maand. Daarmee konden ze illegaal naar ruim 10.000 tv-zenders kijken, en naar streamingsdiensten als Netflix, Viaplay, Videoland, Disney+ en ESPN.

Grote bedragen geld gevonden 

De dienst werd vanuit Den Helder gerund. Het datacentrum daar is vandaag doorzocht. Ook werden gebouwen in Amsterdam, Den Haag, Almere, Enschede, Hengelo en Den Helder doorzocht op zoek naar contant geld, dat daar mogelijk werd witgewassen. Volgens de FIOD zijn daarbij 'grote bedragen' contant geld in beslag genomen, net als computerapparatuur, vijf auto's, administratie en bankrekeningen.

De stichting Brein, die opkomt voor de houders van auteursrechten, spreekt van 'het grootste strafrechtelijke onderzoek door FIOD en Openbaar Ministerie naar digitale piraterij in Nederland ooit'. Volgens de organisatie hebben de aanbieders alleen in Nederland al tientallen miljoenen euro's schade aangericht.

Stichting
Lees ook:
Stichting Brein haalde 349 illegale websites offline