Ga naar de inhoud
Schade groot

Vuurwerk door brievenbus gegooid in Tuitjenhorn, bewoner gewond

Het glas is uit de voordeur geslagen. Beeld © Lorenzo Derksen.

Een inwoner van het Noord-Hollandse dorp Tuitjenhorn is afgelopen nacht gewond geraakt toen aangestoken vuurwerk door de brievenbus van een huis werd gegooid.

Door de ontploffing van het vuurwerk sprong een aantal ruiten en rondvliegend glas raakte de bewoner in het gezicht, meldt de politie.

Veel schade

De bewoner zat op het moment dat het vuurwerk naar binnen werd gegooid, even voor 03.00 uur, in de woonkamer. Drie andere mensen uit het gezin, lagen boven te slapen, zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. "De bewoner is ter plekke behandeld, en hoefde niet naar het ziekenhuis."

De explosie veroorzaakte veel schade aan het huis aan De Regenboog. Ook de carport van de woning en een geparkeerde auto raakten beschadigd.

De politie heeft nog niemand aangehouden en vraagt getuigen en mensen die camerabeelden hebben zich te melden. Er wordt buurtonderzoek en forensisch onderzoek gedaan. Of het gaat om een gerichte aanslag, weet de politie niet. "Dat is onderdeel van het onderzoek", zegt de woordvoerder.