Ga naar de inhoud
Vriendin zei ja

'Synthetische drugsprins van Eindhoven' doet huwelijksaanzoek vanuit verdachtenbank

Het Paleis van Justitie in Den Bosch. Beeld © Eugene Winthagen

De vermeende drugsbaas Harry P. uit Bergeijk heeft vandaag op de eerste dag van zijn strafproces een huwelijksaanzoek vanuit de verdachtenbank gedaan. Zijn vriendin hoefde niet lang na te denken en zei ja. Het strafproces is onderdeel van een grote drugszaak tegen P. en zijn dertien medeverdachten.

De zaak gaat over verschillende drugslabs in Tegelen, het Belgische Lanaken en de Duitse plaatsen Ruppach-Goldhausen en Kassel. P. wordt ervan verdacht een drugsorganisatie te hebben geleid die zich bezighoudt met productie en handel in pillen.

Huwelijksaanzoek

Aan het einde van de eerste dag van het strafproces vroeg P. zijn vriendin ten huwelijk. Ze zei ja, maar elkaar kussen was niet mogelijk. P. zit nog altijd vast en kreeg niet de gelegenheid zijn aanstaande in de armen te sluiten.

In de rechtszaal in het Bossche Paleis van Justitie klonk wel een luid applaus. Medeverdachten konden hem kort de hand schudden, voor hij naar het cellencomplex van de rechtbank werd gevoerd.

Hoe
Lees ook:
Hoe ambtenaren stuitten op honderden kilo's drugs, maar alles moesten teruggeven

Mogelijk zit zijn vriendin morgen weer in de rechtbank, op de tweede dag in het proces tegen haar kersverse verloofde.

Versleutelde berichten

P. en de meeste van zijn medeverdachten werden in november 2021 aangehouden tijdens een grote politieactie op hun woonwagenkamp in Bergeijk.

De drugszaak kwam aan het rollen nadat de politie de beschikking had gekregen over chatberichten van de versleutelde berichtendiensten EncroChat, SkyECC en ANOM.

Gigantische
Lees ook:
Gigantische drugs- en wapenvangst bij politieactie Latijns-Amerika

"Ik ben Harry P., prins van de Eindhovense onderwereld met synthetische drugs", zou de 33-jarige man in een versleuteld telefoonbericht hebben gezegd tegen een medeverdachte.

De uitspraak in zijn zaak volgt 13 juli in de rechtbank in Den Bosch.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS