Ga naar de inhoud
Landskampioen

Tienduizenden fans Feyenoord verwacht bij huldiging Coolsingel

Feest in Rotterdam na winst Feyenoord. Beeld © ANP

In Rotterdam was het gisteren groot feest nadat Feyenoord de landstitel had binnengehaald. De politie heeft gisteravond ruim honderd aanhoudingen verricht vanwege vernielingen en het belagen van de politie.

Tijdens de wedstrijd nam de drukte in de stad al toe, met grote vieringen rond de Coolsingel, het Hofplein en het Stadhuisplein. Na de winst brak een enorm volksfeest uit.

Waterkanon

Op sommige plekken werd het even onrustig. De politie arresteerde tijdens de feestelijkheden tientallen mensen. Rond 21.45 uur sprak een woordvoerder over 'meer dan zestig' arrestaties, voor openlijke geweldpleging en het belagen van agenten. Later kwam dit aantal op de honderd uit. 

Daar is de ME ook aan te pas gekomen. Ook werd een waterkanon kortstondig ingezet. "Het was even onrustig met mensen met verkeerde bedoelingen", zei de woordvoerder daarover.

De gemeente riep meerdere keren op om naar huis te gaan. "De opbouw van de huldiging gaat starten. Iedereen wordt verzocht het centrum van Rotterdam te verlaten", schreef de gemeente op Twitter.

De opbouw voor de huldiging van Feyenoord vandaag is gisteravond al gestart. Vanaf 09.00 uur kunnen supporters terecht op de Coolsingel die naar verwachting vol zal komen te staan. Ook op veel andere plekken in de stad, zoals de Binnenrotte kunnen mensen terecht om het feest via videoschermen te volgen. Om 12.00 uur begint de huldiging.

De Rotterdamse club won de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-0 en werd daarmee voor de zestiende keer landskampioen.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord wint kampioenswedstrijd overtuigend: 3-0

Landskampioenschap nummer zestien

Feyenoord was in 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1974, 1984, 1993, 1999 en 2017 ook de beste ploeg van de Eredivisie, die sinds 1956 bestaat. De club werd ook kampioen in 1924, 1928, 1936, 1938 en 1940.

Arne Slot staat nu in een mooi rijtje met trainers die Feyenoord kampioen hebben gemaakt. George Sobotka, Franz Fuchs, Willy Kment, Ben Peeters, Ernst Happel, Wiel Coerver, Thijs Libregts, Willem van Hanegem, Leo Beenhakker en Giovanni van Bronckhorst gingen hem voor.

Bekijk ook: Ontlading in Rotterdam na winst Feyenoord

00:46
Feest in Rotterdam. Feyenoord is voor de zestiende keer landskampioen geworden. Fans zijn door het dolle heen: "Dit vergeet ik nooit meer."