Ga naar de inhoud
Drugssmokkel

Amstelvener opgepakt voor invoer honderden kilo's cocaïne

Foto ter illustratie. Beeld © Getty Images

De Koninklijke Marechaussee heeft een 36-jarige man uit Amstelveen opgepakt, die vermoedelijk betrokken is bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika naar Schiphol en de haven van Rotterdam.

Het onderzoek naar de man startte na het ontsleutelen en analyseren van berichten die waren verstuurd via SkyECC, een 'afgeschermde' chatservice waarmee criminelen dachten onbespied met elkaar te kunnen communiceren. Daaruit bleek dat de man zich bezighield met de handel in verdovende middelen.

De verdachte zou zich tussen 2019 en 2021 schuldig hebben gemaakt aan de handel in en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Daarnaast wordt hij verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor de smokkel van drugs, meldt de marechaussee. "Hierbij werd gebruikgemaakt van diensten van legale bedrijven in Nederland en het buitenland."

Het rechercheteam van de Marechaussee onderzoekt de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bekijk ook: Bizarre drugsvondst op zee in Colombia

00:57
Een bijzondere drugsvangst in Colombia. De politie daar vond 2600 kilo cocaïne in een zelfgebouwde onderzeeër. In het schip werden ook twee doden en twee gewonden aangetroffen.