Ga naar de inhoud
Jongste verdachte is 13

73-jarige man mishandeld 'om aanspreken tieners op afval'

De kruising van de Nobellaan en de Einsteinlaan, waar de man is mishandeld. Beeld © Google Maps

Een 73-jarige man uit Pijnacker is maandagmiddag mishandeld terwijl hij zijn hond uitliet. Dat gebeurde nadat hij tieners had aangesproken die twee blikjes op straat hadden gegooid, zegt hij tegen Omroep West. Beelden van de mishandeling verschenen op sociale media. Vandaag werd een vierde verdachte aangehouden.

"Zou je dat niet oprapen en doe je dat thuis ook?", vroeg de oud-vrachtwagenchauffeur naar eigen zeggen aan de jongens die de blikjes op straat hadden gegooid. "Een van hen begon mij vervolgens te filmen, terwijl de anderen steeds dichterbij kwamen staan."

Tegen hoofd geslagen 

Een van de jongens zei dat hij op een varken leek, waarna twee jongens op hem afstapten en hij een klap tegen zijn hoofd kreeg. Daarna werd hij in zijn gezicht geslagen. "Eind vorig jaar ben ik aan mijn hoofd geopereerd en daarom ben ik bang dat er misschien nu iets niet goed is. Ook is mijn bril kapotgeslagen en dat vind ik echt onbeschoft."

Tijdens een tweede aanval pakte een van de jongens volgens de man een hamer uit zijn heuptas, 'om mij te intimideren'. Daarna trapte een van hen hem tegen zijn bovenbeen, waarna hij achteroverviel en op de weg terechtkwam. 

Vier verdachten

De mishandeling is te zien op beelden op sociale media. De politie pakte deze week drie jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Pijnacker op. De 13-jarige jongen is vandaag naar huis gestuurd, de andere twee zitten nog vast. Vandaag werd ook een 15-jarige jongen uit Delft aangehouden.

De man zegt tegen Omroep West dat hij blij is dat de politie zo snel verdachten heeft kunnen aanhouden. Hij is enorm geschrokken van wat er is gebeurd. "Ik begrijp gewoon niet hoe iemand tot zoiets in staat kan zijn."

Opnieuw
Lees ook:
Opnieuw twee verdachten aangehouden mishandeling station Bijlmer: 12 en 13 jaar oud