Ga naar de inhoud
Kampioenen

Sober feestje in Rotterdam: alcoholverbod bij verwachte huldiging Feyenoord

Feyenoordfans met een blikje bier in de Hofvijver in Rotterdam, nadat Feyenoord de 100e KNVB beker won. Beeld © ANP

Feyenoordfans staat een sobere huldiging te wachten, maandag op de Coolsingel in Rotterdam. Mocht Feyenoord de dag ervoor kampioen worden, dan geldt bij de huldiging een alcoholverbod. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dit vanwege de verwachte drukte en om 'de openbare orde en veiligheid te garanderen'.

Fans van Feyenoord verwachten dat hun club zondag wint van Go Ahead Eagles. In dat geval is Feyenoord landskampioen. De huldiging zal dan een dag later worden gehouden bij het stadhuis aan de Coolsingel. Het feest begint om 12.00 uur, supporters kunnen al terecht op de Coolsingel vanaf 9.00 uur.

Controles

Bij de huldiging mag in het hele gebied geen alcohol worden gedronken. Fans mogen ook geen alcohol bij zich hebben. Bij de entree van het huldigingsgebied wordt gecontroleerd of bezoekers geen bier, wijn of andere alcohol bij zich hebben. Flessen en blikjes drank worden in beslag genomen. Betrapte bezoekers krijgen volgens de gemeente geen boete.

In het centrum van Rotterdam geldt sowieso een alcoholverbod buiten de terrassen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het kampioensfeest verandert daar niets aan.

'Geef
Lees ook:
'Geef Rotterdamse kinderen vrij voor huldiging Feyenoord'

Ook de politie verwacht dat veel mensen afkomen op de huldiging. De Rotterdamse politie zet zondag en maandag honderden mensen in om het kampioensfeest van Feyenoord in goede banen te leiden.

Meer metro's en treinen

In de stad rijden meer metro's tussen 09.00 uur en 16.00 uur, zei vervoerder RET eerder. Omdat het centrum die dag is afgesloten, moeten reizigers rekening houden met omleidingen rond de Coolsingel en het Hofplein.

De NS zet maandag meer en langere treinen in rond Rotterdam. De spoorvervoerder denkt veel voetbalsupporters te vervoeren als Feyenoord maandag wordt gehuldigd en adviseert reizigers die dag niet de trein naar Rotterdam te nemen als ze niet naar de huldiging gaan.

Bekijk ook: Spanning voelbaar in Rome voor wedstrijd tegen Feyenoord: 'Voor wie ben jij?'

01:27
Nederlanders waren niet welkom in het stadion bij de Europa Leaguewedstrijd AS Roma – Feyenoord. Ondanks dat verbod liepen er toch zo’n 100 Rotterdammers rond in de Italiaanse hoofdstad.