Ga naar de inhoud
Vannacht nog

Toch vangrail op plek waar Sanne en Hebe verongelukten

De politie doet onderzoek op de plek van het ongeval Beeld © ANP

Er komt tóch een vangrail op de plek waar Sanne en Hebe in oktober vorig jaar verongelukten. Dat laten Rijkswaterstaat en wethouder Roy Geers van de gemeente Den Bosch weten. Twee weken geleden deed de moeder van Sanne nog een dringende oproep voor die maatregel.

Na een dagenlange zoektocht werden Sanne en Hebe vorig jaar gevonden bij knooppunt Empel (A59/A2) nadat ze twee dagen eerder als vermist werden opgegeven. Sannes zwarte Kia Picanto werd teruggevonden in het water bij één van de drukste knooppunten in Nederland. De twee hadden een ongeluk gehad.

Afgelopen weekend weer raak

De roep om een vangrail was daarna groot: er zouden vaker auto's in de problemen zijn gekomen op het knooppunt en ook na het ongeluk van Sanne en Hebe ging het nog eens mis. Zo vloog daar afgelopen zondag nog een auto uit de bocht die daarna in het water belandde.

Maar de Tweede Kamer stemde tegen het versneld plaatsen van een vangrail, op advies van de minister. Het zou er 'veilig genoeg' zijn. Diezelfde minister geeft nu toch groen licht voor een vangrail, schrijft wethouder Roy Geers. "Zojuist gebeld door Rijkswaterstaat. Er komt toch een aanpassing op knooppunt Empel. Minister Mark Harbers heeft daartoe besloten."

Rijkswaterstaat laat in een bericht weten dat de vangrail vannacht nog geplaatst zal worden. 

Mark Deckers, de beste vriend van Sanne, wil vooral de moeder van Sanne hiervoor bedanken. "Zij heeft het verschil gemaakt. Door haar staat die vangrail er straks en door niemand anders." Twee weken geleden riep Fiona, de moeder van Sanne, nog eens op om de vangrail te plaatsen. In het tv-programma Beau deed ze haar verhaal.

'Ondraaglijk'

Deckers: "Sanne haar dood was onnodig. Als die vangrail daar 17 oktober 2022 had gestaan, dan hadden Sanne en Hebe nog geleefd. Die gedachte is ondraaglijk. Door de moeder van Sanne blijft anderen dit nu op dit knooppunt bespaard."

Fiona vroeg twee weken geleden ook om antwoorden op die andere prangende vraag die ze nog altijd heeft. Het ongeluk gebeurde namelijk rond vier uur 's middags, een tijdstip waarop auto's af en aan rijden op het knooppunt. Maar tot op heden heeft zich nog geen getuige gemeld, vertelde ze twee weken geleden in het tv-programma Beau.

Begeleider Sanne verongelukte met Hebe (10), moeder nog vol vragen

15:23
De moeder van Sanne Bos deed haar verhaal bij BEAU, ze gaf aan nog met heel veel vragen te zitten.