Ga naar de inhoud
Morgen en maandag

Ook Ryanair schrapt vluchten: Marseille, Ibiza en Reus vallen af

Een Ryanair vliegtuig. Foto ter illustratie. Beeld © SIPA USA

Na Transavia volgt ook Ryanair met het annuleren van vluchten. Morgen en maandag gaan de vluchten van en naar Reus, Marseille en Ibiza niet door, bevestigt een woordvoerder van Eindhoven Airport. Het gaat om in totaal zes vluchten.

De luchtvaartmaatschappij heeft geen reden voor de annulering doorgegeven. "Ryanair heeft ons alleen medegedeeld dat vluchten uit het schema worden gehaald", zegt de woordvoerder van het vliegveld tegen RTL Nieuws.

Transavia
Lees ook:
Transavia blijft vluchten annuleren: 'Ze helpen totaal niet mee'

Mogelijk heeft het te maken met stakingen van de Franse luchtverkeersleiding. Op Twitter deelt Ryanair meerdere berichten waarin staat dat Europese vluchten worden getroffen door de stakingen, doordat er niet door het Franse luchtruim zou mogen worden gevlogen.

Ryanair is in die berichten kritisch op het feit dat vluchten vanuit Frankrijk niet zouden worden benadeeld.

Of de vluchten na maandag ook worden geannuleerd, is niet bekend. Volgens Eindhoven Airport is het aan Ryanair om daarover te beslissen. De luchtvaartmaatschappij is vandaag niet bereikbaar voor media.

Verschil Transavia

Transavia heeft deze week ook veel vluchten geschrapt. Anders dan bij Ryanair, is de oorzaak bij Transavia een tekort aan vliegtuigen. Zo is bijvoorbeeld een toestel geraakt door de bliksem.

Transavia heeft vluchten gedurende een langere periode geannuleerd, tot en met juni. Hoe lang de annuleringen bij Ryanair aanhouden, moet nog blijken.

Dit
Lees ook:
Dit gebeurt er bij blikseminslag in vliegtuig: 'Spectaculair'