Ga naar de inhoud
Veel bloed

Boa 'enorm geschrokken' na beet in wang, mannen aangehouden

De werkkleding van de boa zat onder het bloed. Beeld © SQ Vision

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) die gisteren in zijn wang werd gebeten tijdens Koningsdag in Breda, is 'enorm geschrokken'. Dat laat de politie vandaag weten. Er konden wel twee mannen worden aangehouden, zij zitten nog steeds vast.

Het gaat om een 22-jarige man uit Zevenbergen en een 48-jarige man uit Breda. Beiden worden verdacht van mishandeling. "Het was gisteren te druk in de binnenstad van Breda, daarom werd een deel van de stad afgezet. Boa's moesten er mede voor zorgen dat er niemand meer inkwam."

'Worsteling tussen mannen en boa's'

Maar daar waren sommigen het niet mee eens, vertelt de politie. "Er ontstond een worsteling tussen de mannen en verschillende boa's. De 48-jarige man beet daarbij in de wang van een boa en hij gaf hem meerdere klappen."

Op beelden is te zien hoe de mannen - die op dit moment nog vastzitten - werden aangehouden.

Bredase boa in het gezicht gebeten door boze bezoeker

00:39
De boa had veel bloed op zijn werkkleding.

Ambulancepersoneel behandelde de boa aan zijn verwondingen, hij hoefde 'gelukkig' niet naar het ziekenhuis. "Hij had wel veel bloed op zijn werkkleding en was natuurlijk enorm geschrokken van het incident."

'Van hulpverleners blijf je af'

Een woordvoerder van de gemeente Breda laat weten dat de boa's die gisteren betrokken waren bij het incident 'ontdaan zijn over het voorval'. "We betreuren iedere vorm van geweld die tegen onze medewerkers wordt geuit. Van hulpverleners blijf je af. Deze mensen doen gewoon hun werk, ten behoeve van de veiligheid van de inwoners en bezoekers van een feestende stad."

"Dit geweld tegen hen hakt er natuurlijk in, en heeft impact op hun eigen gevoel van veiligheid. Zeker omdat ze zichzelf niet naar behoren kunnen verdedigen. Als werkgever vinden we het ook lastig dat de uitrusting van de boa’s onvoldoende lijkt om hen in situaties als deze veilig hun werk te laten doen."

Vrijmarkten,
Lees ook:
Vrijmarkten, optredens en grote drukte: zo verliep Koningsdag