Ga naar de inhoud
Morocco Desert Challenge

Motorrijder Bram van der Wouden (48) overleden bij race in Marokko

De Nederlandse motorrijder Bram van der Wouden, hier in 2021. Beeld © ANP

De Nederlandse motorrijder Bram van der Wouden (48) is gisteren tijdens een race in de woestijn in Marokko om het leven gekomen. De organisatie van de Morocco Desert Challenge heeft dat bekendgemaakt. Van der Wouden deed voor het eerst mee.

Volgens de organisatie is Bram van der Wouden bezweken onder de hitte en was hij uitgeput. Andere deelnemers vonden hem liggend naast zijn motor. "Bram stopte vermoedelijk om uit te rusten. Het medische interventieteam was snel ter plaatse, maar kon niets meer doen", schrijft de organisatie in een verklaring.

"Opnieuw verliest de rallywereld een dierbare vriend. In 2022 realiseerde hij zijn langetermijndroom door deel te nemen aan de Dakar Rally, maar die moest door een crash vroegtijdig stoppen. Deze Morocco Desert Challenge was onderdeel van zijn voorbereiding op de volgende Dakar Rally", schrijft de organisatie verder. 

Motorcoureur
Lees ook:
Motorcoureur Edwin Straver overleden aan gevolgen ongeluk bij Dakar Rally

"Bram werd zeer gewaardeerd in de rallywereld en hij was altijd bereid om te helpen waar mogelijk. Hij laat veel vrienden achter in deze wereld en ver daarbuiten."

De zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, een jaarlijkse woestijnrally in Marokko, gaat vandaag vanwege het overlijden van Van der Wouden niet door.