Ga naar de inhoud
Ook tijdens avondspits

Onweersbuien met flinke windstoten op komst, mogelijk ook hagelbuien

Het verkeer kan hinder ondervinden van het onweer. Beeld © Archieffoto ANP.

In het hele land is later vandaag kans op onweer, met flinke windstoten tot zo'n 70 kilometer per uur. Lokaal kunnen ook hagelbuien vallen. Weggebruikers kunnen last hebben van het weer. De ANWB laat weten door de start van de meivakantie al rond het middaguur drukte te verwachten op de wegen. 

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd, wat inhoudt dat er kans is op gevaarlijk weer en dat het raadzaam is om met name onderweg extra goed op te letten.

Eerst in het noorden

Over het midden van het land schuift vanochtend al een strook met regen richting het noordwesten. Begin van de middag kunnen in die strook en dan vooral in het oosten de eerste onweersbuien ontstaan. 

Is
Lees meer:
Is er onweer op komst? Dan moet je dit absoluut (niet) doen

In de tweede helft van de middag volgt een tweede ronde, met als eerste onweersbuien in het zuidelijke deel van het land. Daarbij komen ook windstoten voor. In de loop van de avond trekken de buien naar het noorden. 

Begin van de nacht wordt het in heel het land weer droog en dat blijft het ook morgenochtend. 's Middags trekken vanuit het zuiden weer buien over het land, maar de kans op onweer is dan klein.