Ga naar de inhoud
Loos alarm

Verdacht pakketje in Tweede Kamer blijkt cadeautje: deurstopper voor Wilders

De bewuste deurstopper zorgde voor een evacuatie in de Kamer. Beeld © Geert Wilders

Tumult in politiek Den Haag vandaag: het Tweede Kamergebouw is deels ontruimd geweest vanwege een verdacht pakketje in de postkamer. Maar wat blijkt: het ging om een cadeautje voor PVV-leider Geert Wilders.

Verschillende commissiezalen op de begane grond in de Tweede Kamer zijn aan het begin van de middag ontruimd. Het was loos alarm, meldt een beveiliger. Geert Wilders gaf aanvankelijk aan dat een verdacht pakketje voor hem was bezorgd.

Hij schreef: "Pakketje met teddybeer en bedrading aan mij geadresseerd, bezorgd in de postkamer van de Tweede Kamer. Gelukkig zonder explosief en dus niet gevaarlijk, maar gezellig is anders."

Maar even later kreeg het verhaal een andere wending. De PVV-leider meldde dat 'iemand met goede bedoelingen een stoffen kat als deurstopper' naar hem had gestuurd. "Beveiliging heeft de kat opengemaakt om te checken en het was dus loos alarm!"

Volgens de politie heeft het Team Explosieven Veiligheid de knuffel onderzocht en al snel kwam het sein veilig. Ondertussen ging een veiligheidsprotocol in werking: een aantal ingangen werd afgesloten. Ook de parkeergarage was niet meer bereikbaar. Intussen gingen briefing en gesprekken in andere commissiezalen op de begane grond gewoon door. Ook het koffielokaal bleef hier open, net als de grote publieksingang.