Ga naar de inhoud
Politie doet onderzoek

Basisschool Amsterdam blijft ook morgen dicht om online bedreiging

De basisschool in Amsterdam gaat maandag de 17de april weer open. Beeld © Google

Basisschool Samenspel in Amsterdam-Zuidoost blijft ook morgen gesloten, heeft het bestuur vanmiddag laten weten. De school was vandaag dicht omdat er gisteren online een bedreiging binnen was gekomen.

Omdat het onderzoek vandaag niet tot meer opheldering heeft geleid over de dreiging, is het besluit genomen het gebouw ook morgen dicht te houden.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek naar de melding nog loopt. Er is vooralsnog niemand aangehouden. "We weten niet of het een serieuze dreiging is. We zijn er mee bezig", aldus de woordvoerder, die benadrukt dat de school niet op last van de politie is gesloten, maar dat de school die keuze heeft gemaakt.

Opgepakte
Lees ook:
Opgepakte jongen niet meer verdacht van bedreiging Zaanse school

Stadszender AT5 meldt een brief van het schoolbestuur in handen te hebben. Daarin staat dat iemand op TikTok op een bericht van een medewerker van de basisschool heeft gereageerd met een bedreiging aan de school.

"We zijn hiervan geschrokken en hebben aangifte gedaan bij de politie", zegt het schoolbestuur in de brief.

Eerdere sluitingen

Vorige week sloten twee andere scholen ook hun deuren. Ook zij deden dat uit eigen initiatief nadat zij bedreigingen hadden ontvangen.

Een middelbare school in Zaandam kreeg een dreigmail met foto's van vuurwapens. In Huizen bleef een basisschool dicht vanwege een 'verontrustende mail'.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS