Ga naar de inhoud
In boodschappentas gevonden

Ouders van baby in container ook verdacht van moord op andere baby

Agenten ter plaatse bij de afvalcontainer waarin de baby werd gevonden. Beeld © Editorial / Inter Visual Studio

De ouders van de baby die in februari 2021 in een ondergrondse afvalcontainer in Amsterdam-Zuidoost werd gevonden, hebben volgens het Openbaar Ministerie in het verleden een baby gedood.

"Ze worden verdacht van een poging tot moord op het aangetroffen meisje en een voltooide moord op een baby eerder in de tijd", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, waarmee hij berichtgeving van Het Parool bevestigt.

Die zondagavond in februari 2021 kreeg de politie laat in de avond een melding van iemand die babygeluiden hoorde uit een container in de Amsterdamse wijk Holendrecht. Nadat de hulpdiensten verschillende vuilniszakken uit de vuilniscontainer hadden gehaald, hoorden agenten inderdaad een baby huilen.

De brandweer wist uiteindelijk de baby, die in een grote gele Jumbo-boodschappentas zat, uit de ondergrondse container te halen. Het meisje werd direct naar het ziekenhuis gebracht.

17 jaar oud

Beide ouders van het meisje hebben zich die week uit eigen beweging bij de politie gemeld. Ze dachten dat het kindje was overleden, zei advocaat Gerald Roethof, die de vader van de baby bijstaat, destijds in het televisieprogramma Op1.

Beide verdachten zijn Amsterdammers en waren destijds 17 jaar. Hun voorlopige hechtenis werd na een paar dagen geschorst. De strafzaak staat volgens het OM medio september gepland. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats vanwege de leeftijd van de verdachten.