Ga naar de inhoud
Gezichten beurs

Medewerkers gaycafé Groningen mishandeld, politie neemt zaak serieus

Café Dorothy’s Drag under the rainbow in Groningen Beeld © Privéfoto

Verschillende medewerkers van een gaycafé in Groningen zijn vannacht mishandeld. Het gebeurde toen een dragshow was afgelopen en het café net was gesloten. Er is nog niemand aangehouden, maar de politie neemt de zaak 'serieus'.

De avond bij gaycafé 'Dorothy’s Drag under the rainbow' in Groningen verliep goed en de sfeer was 'geweldig', vertelt eigenaar Andy Wilson aan RTL Nieuws. Maar toen de bar om 02.00 uur gesloten was en het personeel naar buiten ging, werd de sfeer grimmig. 

'Flikkers'

Een aantal jongens dat langs het café liep, riep homofobe teksten naar het personeel. Wilson: "Daarna kwamen ze naar ons toe. Wij probeerden te de-escaleren en aan te geven dat het niet oké is om 'flikkers' te roepen naar ons anno nu." De jongens leken dat uiteindelijk in te zien en boden hun excuses aan.

Op datzelfde moment voegde zich een andere man bij de groep. Hij filmde de discussie, en toen hem werd gevraagd daarmee te stoppen, werd hij uit het niets agressief. "Het was heel raar. Opeens waren we minutenlang aan het vechten met hem. Het leek alsof hij iedereen wilde pakken."

Verlinkt
Lees ook:
Verlinkt door je eigen familie: voor lhbti'ers is het leven in Oeganda 'de hel'

De man ging er uiteindelijk vandoor, vlak voordat de politie arriveerde. "Mijn partner ziet er inmiddels uit als een eend: zijn gezicht is helemaal kapot. Mijn hoofd is ook beurs en een aantal andere collega's hebben ook verwondingen zoals een hersenschudding."

Nog niemand aangehouden

De politie geeft tegenover RTL Nieuws aan de zaak 'serieus te nemen'. "We hebben vannacht de verhalen van de slachtoffers aangehoord en een signalement kunnen opnemen van de verdachte. We hebben nog niemand aan kunnen houden."

Wilson zal na de paasdagen aangifte doen bij de politie. Hij weet niet of de verdachte hen mishandelde vanwege hun geaardheid, maar: "Zonder de groep jongens die homofobe teksten naar ons riep, was dit niet gebeurd. En dat is erg genoeg."