Ga naar de inhoud
Sloot bij opvang

Kinderopvang over verdronken peuter (2): 'Een verschrikkelijk drama'

Bloemen en knuffels bij de sloot. Beeld © ANP

"Een verschrikkelijk drama", zo noemt Peuteropvang 't Kraaltje in Huizen de dood van een van zijn peuters afgelopen maandag. Het tweejarige jongetje kwam in een sloot terecht en verdronk, terwijl het bij de opvang was. De locatie is de komende dagen dicht.

"Iedereen is ontzettend ontdaan en enorm geëmotioneerd over deze gebeurtenis", laat een woordvoerder van de opvang weten aan RTL Nieuws. "De afgelopen en komende dagen staan daarom bij ons in het teken van zorg en aandacht voor de ouders, kinderen, medewerkers en andere betrokkenen."

Bijeenkomst met ouders

Gisteravond zijn ouders van de peuteropvang bijgepraat over de gebeurtenissen. Naast slachtofferhulp en de GGD was ook burgemeester Niek Meijer aanwezig. Er is stilgestaan bij het verlies van het kindje. "Het was een emotionele avond voor alle aanwezigen", zegt de woordvoerder van de opvang. Ook medewerkers van Stichting Kinderopvang Huizen komen bij elkaar om stil te staan bij de gebeurtenis.

Zolang de politie de zaak onderzoekt, is de peuteropvang gesloten. De organisatie zoekt naar een alternatieve locatie waar kinderen kunnen worden opgevangen.

Politie
Lees ook:
Politie doet onderzoek na vondst verdronken peuter in Huizen

Peuteropvang 't Kraaltje is gevestigd in basisschool De Gouden Kraal. Langs de school loopt het slootje waar het jongetje omkwam. Maandagochtend rond 11.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Het jongetje is nog gereanimeerd, maar was niet meer te redden.

Niet afgesloten

De schoolpleinen zijn afgesloten van de openbare weg met een hek. Het stuk waar het slootje langs de school loopt, is dat niet. Het water ligt vanaf de school gezien verscholen achter struiken en bomen. De recherche heeft daar gisteren onderzoek gedaan.

Een woordvoerder van de gemeente Huizen zegt dat er vooralsnog geen sprake is van het plaatsen van een hek bij het water. "Eerst moet duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Pas daarna kunnen we conclusies trekken over het eventueel plaatsen van een hek."

'Niet dieper dan 30 centimeter'

Bij de sloot langs de Slotplaats zijn kaarsjes, bloemen en knuffels neergelegd voor de peuter. Een van de buurtbewoners die iets bij het water kwamen neerleggen, is badmeester Roeland Meijer. "Het greep me aan", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Juist omdat ik er dagelijks mee bezig ben. De sloot is niet dieper dan 30 centimeter, ook daar kun je dus in verdrinken."

Meijer zegt dat inwoners van de gemeente geschokt zijn door het trieste voorval. "Iedereen heeft het erover."

Volgens NH Nieuws is vanmiddag een gebed uitgesproken voor het tweejarige jongetje in een van de moskeeën in Huizen. Het kindje wordt in Almere begraven.

Op Facebook ging een oproep rond om bij de herdenking aanwezig te zijn. "Het gebed zal plaatsvinden voor ons lieve zoontje en broertje. Na het gebed wordt onze lieve Amin begraven in Almere", is te lezen.