Ga naar de inhoud
Dode en zwaargewonden

Treinongeval Voorschoten is wereldnieuws: 'Bahn-Crash-Horror in Holland'

Twee van de ontspoorde treinstellen Beeld © ANP

Het ernstige treinongeval in Voorschoten wordt ook in het buitenland intensief gevolgd.

Buiten Nederland wordt vooral in België groot uitgepakt met het nieuws over Voorschoten.

'Horror-crash'

Maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Zo meldt de Duitse site Bild.de het ongeluk:

Maar ook in bijvoorbeeld Italië, Griekenland, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Qatar over het incident bericht. De berichtgeving gaat gepaard met foto's van de deels ontspoorde trein die ernstige schade heeft opgelopen.

Bekijk ook - Eerste beelden: trein in stukken in weiland Voorschoten

00:50
Bij een treinongeluk in Voorschoten is zeker één persoon om het leven gekomen. De NS-trein zou tegen een kraan zijn gebotst. Verslaggever Geert Gordijn is ter plaatse.

Treinongeluk Griekenland

Een klein aantal media verwijst naar het grote treinongeval vorige maand in Griekenland. In de buurt van de stad Larissa botste een passagierstrein frontaal op een vrachttrein, nadat ze kilometerslang op hetzelfde spoor hadden gereden. Daarbij kwamen 57 mensen om het leven.

Willem-Alexander
Lees ook
Willem-Alexander en Máxima leven 'intens mee' met slachtoffers treinongeluk in Voorschoten

Ernstigste in jaren

Het treinongeval bij Voorschoten is het ernstigste in jaren op het doorgaans veilige Nederlandse spoor. Ongelukken met doden of veel gewonden zijn relatief zeldzaam. Ze gebeuren het vaakst op spoorwegovergangen.