Ga naar de inhoud
Boot sloeg om

Dodelijk bootongeluk Maastricht kwam door motorstoring

Het bootongeluk werd veroorzaakt door een motorstoring. Beeld © Orange Media

Het bootongeluk gisteren in Maastricht is veroorzaakt door een motorstoring. Dat laat de politie weten. Bij het ongeluk kwam een persoon om het leven. Een ander kon door de brandweer uit het water worden gered en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ging om een vader en zoon uit Heerlen. De twee waren op de Maas aan het vissen. De motor van het bootje viel uit, waarna ze een hulpmotor inschakelden. Die motor bleek alleen niet sterk genoeg om de sterke stroming van de Maas aan te kunnen, waardoor het bootje stuurloos afdreef naar de stuw.

Bootje
Lees ook:
Bootje bij Maastricht omgeslagen: één dode, tweede persoon uit water gered

Daar sloeg het bootje om, waardoor beide mannen te water raakten. De zoon bleef aan de voorkant van de stuw hangen en kon worden gered. De 58-jarige vader kwam meters lager achter de stuw terecht in het kolkende water en verdronk.

Gevaarlijk

Een woordvoerder van de politie spreekt van een noodlottig ongeval. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is afgerond.

De plek waar het bootje omsloeg staat bekend als gevaarlijk. In januari 2005 kwamen er twee mannen uit Bunde om het leven, toen de boot waarin ze voeren motorpech kreeg en door de forse stroming werd meegesleurd. De boot botste vervolgens tegen de zijwand van de stuw en viel 7 meter omlaag.

Zo werkt een stuw:

Een stuw is een vaste of beweegbare afdamming tussen 2 wateren. Als de waterstand boven een bepaalde hoogte komt, dan loopt de stuw over, of openen de deuren. Zo blijft het water op het gewenste peil, schrijft Rijkswaterstaat.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update