Ga naar de inhoud
Ander naar ziekenhuis

Bootje bij Maastricht omgeslagen: één dode, tweede persoon uit water gered

In de Maas bij Maastricht zijn twee personen in het water terecht gekomen. Beeld © Orange Media

Een drenkeling is op de Maas bij Maastricht om het leven gekomen. Het slachtoffer zat op een bootje, dat rond 13.30 uur ter hoogte van de Sluisdijk door nog onbekende oorzaak was omgeslagen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg laten weten.

Twee mensen vielen in het snelstromende water van de Maas. De brandweer heeft de andere drenkeling weten te redden. Deze is naar het ziekenhuis gebracht.

Sterke stroming

De slachtoffers dreven snel af door de sterke stroming van het water van de Maas, dat na de aanhoudende regen van de afgelopen dagen hoog staat. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Onder meer een helikopter van de politie en een Duitse traumahelikopter werden ingezet. Ook zette de brandweer boten in. De helikopters vlogen over het water op zoek naar de drenkelingen.

Nadat de eerste drenkeling uit het water was gehaald, vonden de hulpdiensten de tweede ter hoogte van Itteren, ten noorden van Maastricht. Pogingen het slachtoffer te reanimeren, mislukten. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.