Ga naar de inhoud
Droger, maar kouder

Kletsnat kniezen tot morgenavond, vanaf zondag mooie zonnige dagen

Archieffoto Beeld © ANP Foto

Een waterballet, met die term kun je de weersomstandigheden van de komende 36 uur wel typeren. Heel Nederland heeft te maken met een hardnekkig regenfront, dat pas morgen aan het eind van de middag verdwijnt. Dan komt er droge lucht het land binnen. De zon gaat vanaf zondag volop schijnen, maar de temperaturen gaan omlaag. Het kan 's nachts zelfs licht gaan vriezen.

Vandaag is het kletsnat, vooral in het zuidwesten van het land, waar enkele tientallen millimeters regen kunnen vallen.

Zware windstoten

Er staat flink wat wind, en later op de dag kan die aantrekken tot stormachtig in het zuidwesten. Daarbij is er kans op zware windstoten, meldt Buienradar.

Zachte nacht

Het wordt zo'n 11 graden. Maar. zoals gezegd, er is een weersverandering op komst. Eerst krijgen we nog een zachte nacht, met zo'n 9 graden. Morgen overdag blijft het erg nat, al zullen er op sommige plekken, net als vandaag, best wat droge momenten zijn.

Pas aan het eind van zaterdagmiddag trekt de depressie weg.

Droge lucht

Er komt dan vanuit het noordoosten droge lucht het land binnen. Helemaal aan het eind van de dag kan de zon zelfs nog even breed doorbreken.

Vanaf zondag tot en met dinsdag is het zonovergoten. De gemiddelde temperatuur zakt naar zo'n 10 graden gemiddeld. Dat is wat fris voor de tijd van het jaar, maar er is weinig wind en die zon maakt een hoop goed. Maar pas op, in de ochtenden kan het koud zijn, de temperatuur daalt 's nachts naar nul of zelfs iets daaronder. Vanaf woensdag neemt de bewolking wat toe en kan er weer wat regen vallen.

Kortom, een mooi begin van volgende week, maar trek zeker een wat dikkere jas aan. De paraplu kun je vanaf zondag wel een paar dagen thuislaten, en dat is ook wel weer eens lekker.