Ga naar de inhoud
Bloemen en kaarsen

Vrouw (47) die in portiek werd gevonden vermoedelijk doodgeschoten door buurman

Onderzoek bij het portiek in Amsterdam. Beeld © ANP

De 47-jarige vrouw die gisterenochtend overleed na een schietpartij in een portiek aan de De Wittenstraat in Amsterdam, is vermoedelijk doodgeschoten door haar buurman. Dat bevestigt de politie aan RTL Nieuws. De man werd kort na de schietpartij dood gevonden in een parkeergarage verderop.

Volgens de politie kenden de man en vrouw elkaar, maar hadden ze 'voor zover bekend' geen liefdesrelatie. Een woordvoerder van de politie zegt dat het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang is.

Vandaag zijn de wijkagent en medewerkers van slachtoffers aanwezig in de wijk. "Het heeft behoorlijk wat losgemaakt", zegt de politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. "En dat is ook heel begrijpelijk."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw overleden na schietpartij in Amsterdam-West, verdachte dood gevonden

Bij het portiek zijn bloemen en kaarsen neergelegd voor het slachtoffer. AT5 sprak met buurtbewoners over de verdachte. "Hij liep altijd met zoveel spanning in zijn lijf rond", zegt een omwonende tegen stadsomroep. "Iedereen in de buurt was bang voor hem."

De 47-jarige vrouw werd gisterenochtend rond 08.00 uur zwaargewond gevonden in de portiek. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar de vrouw overleed ter plekke. Kort daarna werd de verdachte dood gevonden in een parkeergarage op loopafstand van waar de vrouw was neergeschoten.