Ga naar de inhoud
Veilig geland

Man uit Apeldoorn aangehouden om beschieten helikopter Defensie

Een apache helikopter. Foto ter illustratie. Beeld © ANP

De Marechaussee heeft vandaag een man uit Apeldoorn aangehouden die ervan wordt verdacht met een vuurwapen op een apache-gevechtshelikopter te hebben geschoten. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

De piloot van de helikopter maakte vanochtend melding dat hij in de lucht is beschoten, laat een woordvoerder van de marechaussee weten. De helikopter is daarna veilig geland op een vliegbasis.

De verdachte is 'buiten heterdaad' aangehouden. Hij zou vanaf zijn eigen perceel hebben geschoten. "Het was vrij snel duidelijk om wie het zou gaan", zegt een woordvoerder van de Marechaussee tegen RTL Nieuws. De man moet nog gehoord worden, dus hij blijft volgens de woordvoerder nog even vastzitten.

Om wat voor wapen het precies gaat is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om een luchtbuks. Ook wordt de schade aan de Apache nog onderzocht. Ook wordt de woning van de verdachte nog doorzocht.

'Zeer zorgelijk'

Minister van Defensie, Kajsa Ollongren, reageert op Twitter op het incident. Zij noemt het een 'zeer zorgelijk incident'.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.